Avem tendinta de a nu realiza cat de periculos poate fi fiecare informatie pe care o impartasim cu altii, iar acest lucru se inmulteste atunci cand vorbim despre schimbul de informatii pe internet. Multi escroci si escroci isi castiga existenta din aceste date si le folosesc pentru a fura de la noi sau pentru a fura de la altii. Prin urmare, existenta phishing phishing, de exemplu, sau la Schimbul SIM atunci cand vorbim despre operatorii de telefonie mobila
.

Recent, Agentia spaniola pentru protectia datelor, cunoscuta de obicei sub acronimul AEPD, a decis sa amendeze patru giganti din tara noastra. Movistar, Vodafone, Orange si MásMóvil au fost amendate pentru ca au permis schimbul de SIM-uri. Schimbul SIM asa ca acum este un moment bun pentru a va spune ce este si ce masuri de precautie trebuie sa luati pentru a o evita. ce este si ce masuri de precautie trebuie sa luati pentru a o evita.
.

Oh, nu, SIM-ul meu s-a stricat, ce pot face acum?

Pana cand eSIM-urile si iSIM-urile nu ne vor scoate din acest cerc infinit, cartelele SIM fizice se vor strica, cartelele SIM fizice sunt deteriorate si pierdute.
. Fie ca zgariem cipul, fie ca le pierdem atunci cand schimbam telefonul sau pierdem telefonul in sine, cert este ca ne putem trezi cu o cartela lipsa sau inutilizabila si trebuie sa comandam un duplicat. Ceva ce, la un moment dat, cu totii vom fi fost nevoiti sa facem.

in acest caz, operatorul nostru ne cere sa ne identificam, fie printr-un formular online, fie prin telefon sau personal la unul dintre magazinele lor fizice, pentru a proceda la formatarea unei noi cartele SIM care sa functioneze cu numarul nostru de telefon
. Dar ce se intampla atunci cand nu suntem noi cei care ne-am dus sa comandam duplicatul, iar operatorul elibereaza oricum cartela SIM? Atunci vorbim despre Schimbul SIM.

Norton
Ransomware, Phishing, DDoS…Un ghid al lumii vaste a atacurilor cibernetice

in cazul acestei forme de frauda, cei Schimbul SIMin aceasta forma de frauda, SIM Swapping, infractorii trebuie sa fi obtinut mai intai datele noastre personale sau documentele noastre. Dupa ce au obtinut totul, se duc la unul dintre magazinele fizice ale operatorului nostru si reusesc sa obtina in mod fraudulos un duplicat al cartelei noastre SIM.
. Odata intrat in posesia ei, pot accesa, de exemplu, SMS-ul de validare trimis de banca pentru a aproba anumite tranzactii si pot fura bani din contul nostru. si chiar sa faca bizumi in numele nostru.

The Schimbul SIM nu vine direct, deoarece, asa cum am spus, infractorii trebuie sa aiba mai intai datele noastre. Uneori, aceste date provin din spargerea unei baze de date care le continea, dar in multe alte ocazii le-am furnizat in mod voluntar. in multe alte ocazii, le-am furnizat in mod voluntar
de a cadea in capcana unor farse sau escrocherii, cum ar fi phishingatunci cand se dau drept banca noastra pentru a ne cere informatii, iar noi le furnizam.

Prin urmare, este recomandabil sa fiti precauti atunci cand trimiteti informatii pe internet, fie prin aplicatii, fie prin e-mail. Ar trebui sa ne ferim de mesajele SMS care ne spun ca un pachet sau altul ne asteapta la un birou de curierat, ca “compania noastra de telefonie” ne cere mai multe informatii sau ca trebuie sa trimitem detalii pentru a primi acel iPhone 13 pe care l-am castigat pe Instagram. Regula aici este sa fim intotdeauna suspiciosi si sa ne trimitem datele doar atunci cand este absolut necesar.
. si, in acest caz, incercati sa le livrati in forma fizica. Acest lucru nu este intotdeauna posibil, dar ar trebui sa incercam.

Din cauza acestui tip de frauda si pentru ca operatorii nu verifica suficient de sigur ca noi suntem cei care solicitam duplicatul si nu un escroc, AEPD a amendat marii operatori. Movistar (900.000 de euro), Orange (700.000 de euro), MásMóvil (200.000 de euro) si o amenda mare de 3.940.000 de euro pentru Vodafone (3.940.000 de euro).
. Acesta este rezultatul acestei sanctiuni pentru ca a permis Schimbul SIM catre marii operatori.

Prin banda larga

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.