Licitatia pentru frecventele de 700 MHz continua sa acumuleze intarzieri in Spania, deoarece guvernul nu reuseste sa demareze procesul de scoatere la licitatie a diferitelor frecvente. in cazul in care cererea formulata de MásMóvil este acceptata, licitatia ar putea fi amanata si mai mult: operatorul ar dori sa rezolve oferta de preluare a Euskaltel inainte de organizarea licitatiei.
.

Licitatia indelungata a benzii de 700 MHz continua sa fie subiect de stiri in Spania, atat din cauza intarzierilor constante pe care le acumuleaza, cat si din cauza intregului proces prin care vor trece operatorii pentru a pune mana pe o bucata de spectru. Exact, MásMóvil este unul dintre cei mai interesati
Nu degeaba vrea sa aiba acces la frecvente si ar putea intra, de asemenea, in conflict cu licitatia Euskaltel, care ar urma sa fie absorbita in curand chiar de MásMóvil. Avand in vedere acest conflict de interese, se pare ca grupul a cerut direct guvernului o amanare a viitoarei licitatii.

Mai mult timp pentru a merge impreuna la licitatie

Meinrad Spenger, CEO al MásMóvil

Dupa cum am spus, MásMóvil se afla in plin proces de cumparare a Euskaltel. Oferta de preluare amicala lansata de compania galateana, care este in asteptarea aprobarii din partea CNMC
ar transforma grupul rezultat intr-un adevarat colos, cu aproape 14 milioane de linii mobile. si ar putea concura pentru o bucata buna din placinta de 700 MHz.

in Oligarh Móvil
Oferta de preluare a Euskaltel de catre MásMóvil in sase puncte cheie

Potrivit Expansión, care citeaza surse interne de la MásMóvil, operatorul ar fi cerut direct Ministerului Economiei sa amane licitatia pentru spectrul ocupat anterior de DTT. sa amane licitatia pentru spectrul ocupat anterior de DTT (eliberat dupa cel de-al doilea dividend digital).
(care a fost lansat dupa cel de-al doilea dividend digital). Aceasta solicitare ar fi fost facuta in timpul intalnirii pe care Nadia Calviño a avut-o cu operatorii de comunicatii la 7 mai.

Se spune ca MásMóvil ar fi facut aceasta cerere ‘pentru a avea mai multa putere de foc si pentru a se putea coordona cu Euskaltel in cadrul licitatiei fara ca aceasta sa constituie o practica anticoncurentialapotrivit Expansión. Avand in vedere ca Euskaltel si MásMóvil pot participa separat la licitatie si ca ambele sunt in curs de fuziune, in asteptarea aprobarii autoritatilor, daca licitatia este amanata, acestea ar participa impreuna, obtinand astfel o mai mare putere de lobby si fara ca restul companiilor sa le poata acuza ca se coordoneaza intre ele.
.

Expansión relateaza ca solicitarea a fost facuta la Ministerul Economiei prin Nadia Calviño si ca guvernul nu a parut sa vada masura cu ochi buni.
. Cu toate acestea, licitatia pentru spectrul de frecvente de 700 MHz a fost amanata, in principiu se pare ca va avea loc pana in iulie (conform ultimelor stiri). Vom vedea cand va putea fi organizat in sfarsit.

Am contactat MásMóvil pentru confirmarea solicitarii grupului, dar acesta a refuzat sa comenteze. in cazul in care va exista o confirmare oficiala, vom actualiza acest articol.

Prin expansiune

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.