Desi a fost dezvaluit in zilele precedente, abia ieri, 30 martie, Xiaomi a oficializat noul Xiaomi Mi Mix Fold, primul sau telefon cu ecran pliabil. Un telefon care a prezentat multe noutati la nivel hardware si software, dar una singura s-a remarcat peste toate celelalte: obiectivul lichid al uneia dintre camerele sale din spate.
.

Lentilele lichide ameninta sa soseasca in ecosistemul mobil de cateva generatii, Samsung a experimentat cu ele in trecut, ba chiar s-a zvonit ca Huawei ar putea sa le bata pe toate si sa le aduca sub bratul sau, dar in cele din urma a fost Xiaomi si a explicat cum functioneaza acest mecanism
si la ce o veti folosi.

O lentila multifunctionala care isi schimba forma

Dupa cum am mentionat, camerele cu lentile lichide au fost anticipate de ani de zile, iar Xiaomi a fost in sfarsit primul care le-a adus in ecosistemul mobil. Un proces care, potrivit marcii, a necesitat doi ani de cercetare si dezvoltare si a implicat investitii de aproximativ 140 de milioane de yuani, aproximativ 18,2 milioane de euro
.

Pe Oligarh Fotografie
Ce sunt lentilele lichide si de ce conteaza atat de mult in revolutia fotografiei mobile?

Lentila lichida este formata exact din o pelicula flexibila umpluta cu un lichid transparent care poate fi modelat si modelat
deoarece este incorporat in lentila uneia dintre camerele foto ale lui Xiaomi Mi Mix Fold, prins intre mai multe straturi de sticla protectoare. Xiaomi sustine ca functionarea sa o emuleaza pe cea a ochiului uman in ceea ce priveste adaptabilitatea, deoarece, de fapt, este o lentila care isi poate schimba forma in voie.

Mecanismul este format din suma acestei lentile lichide si a unui motor de precizie capabil sa un motor de precizie capabil sa deformeze lentila, determinand-o sa ia diferite curburi si densitati.
Acest lucru ii permite camerei sa ofere un zoom optic de trei ori mai mare, cu o distanta focala echivalenta cu 80 de milimetri, si poate, de asemenea, sa focalizeze obiecte aflate la o distanta de aproximativ 3 centimetri, ceea ce o face in acelasi timp o camera macro. Toate acestea prin simpla variatie a curburii si densitatii lentilei.

in Oligarh Fotografie
Cum sa profitam de un senzor de mare MP pentru a obtine imagini mai bune cu telefoanele noastre mobile

Cu acest tip de lentila lichida, telefoanele mobile pot obtine o focalizare mai rapida si, de asemenea, pot reduce volumul lentilelor, facandu-le reduc volumul lentilelor, facandu-le mai compacte
Lentilele pot fi facute mai compacte, deoarece sunt necesare mai putine straturi pentru a obtine aceleasi rezultate. Simularea functionarii cristalinului uman intr-o lentila lichida are avantajele sale, se pare ca este clar.

Xiaomi spune ca lichidul continut in interiorul acestei lentile este capabil sa reziste la temperaturi de lucru cuprinse intre de la minus 40 de grade Celsius la 60 de grade Celsius.
deci ar trebui sa fie operabil in cat mai multe situatii posibile. Obiectivul soseste initial la bordul noului pliabil, Mi Mix Fold, si nu este exclus ca acesta sa ajunga sa se alature configuratiei mai multor modele in viitor.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.