Guvernul spaniol finalizeaza detaliile pentru organizarea licitatiei pentru banda de 700 MHz, un pachet de frecvente de mare importanta pentru implementarea 5G in aceasta tara. Dupa mai multe intarzieri, Iulie ar putea fi luna in care licitatia va avea loc in cele din urma.
Acest lucru a fost declarat de secretarul de stat pentru telecomunicatii in timpul aparitiei sale pentru a prezenta raportul “Acoperirea in banda larga in Spania in 2020”.

Implementarea 5G este o prioritate globala, inclusiv pentru Spania: Ministerul Afacerilor Economice si al Transformarii Digitale a stabilit anul 2023 ca termen limita pentru stimularea investitiilor in implementarea 5G, iar anul 2025 ca data limita pentru un acces minim de 100 Mbps pe intreg teritoriul tarii. Avand in vedere acest program strans, guvernul spaniol mentine presiunea asupra licitatiei asteptate de 700 MHz, licitatie care a fost amanata inca de anul trecut.
licitatie, care a fost amanata inca de anul trecut si care are acum o noua data. Mai mult sau mai putin.

Roberto Sánchez spera ca licitatia sa fie gata pana in luna iulie a acestui an.

Atribuirea benzii de 700 MHz nu a fost usoara, deoarece guvernul spaniol s-a confruntat cu TDT (al doilea dividend digital), cu pandemia si cu intarzierile relevante in organizarea licitatiei mult asteptate. Pachetul de frecvente care urmeaza sa fie acordat este de o importanta vitala, deoarece permite ca conectivitatea 5G sa fie distribuita, facilitand patrunderea in interiorul cladirilor, stabilitatea conexiunii, latenta redusa si vitezele ridicate.
Noua retea 5G va oferi o conexiune mai stabila, o latenta redusa si viteze ridicate.

Pe Oligarh Mobile
Cele mai bune telefoane mobile 5G in 2021

Acum, odata cu finalizarea celui de-al doilea dividend digital, operatorii trebuie sa poata avea in sfarsit acces la licitatia de frecvente in banda de 700 MHz. Dupa cum a subliniat El Español, secretarul de stat pentru telecomunicatii, Roberto Sánchez, a precizat in cadrul conferintei de presa cu ocazia prezentarii raportului “Acoperirea in banda larga in Spania in 2020” ca guvernul se asteapta ca in termen de doua saptamani sa aiba gata specificatiile finale pentru conditiile de atribuire a spectrului de 700 MHz.
.

Fara a da inca date precise, Roberto Sánchez a dat asigurari ca licitatia va avea loc in cele din urma in luna iulie a anului viitor. Vom vedea daca aceasta previziune se va adeveri in cele din urma, avand in vedere ca operatorii si-au vazut oportunitatea de a obtine o parte din spectru amanata in mai multe randuri.
. si vom afla in curand care sunt conditiile specifice de achizitie pentru diferitele frecvente: potrivit El Español, CNMC aproape ca a finalizat conditiile pentru ca licitatia sa aiba loc.

Evolutia gradului de acoperire a populatiei in functie de tehnologia de conectare. Imagine de la Ministerul Economiei si Transformarii Digitale.

in afara de atribuirea asteptata a spectrului de 700 MHz, conferinta a evidentiat mai multe puncte mentionate in amplul raport “Broadband coverage in Spain in 2020”. Acoperire in banda larga la viteze de 100 Mbps si peste atinge 92,73% din populatia spaniola
(incepand cu 30 iunie 2020). intre timp, 5G in banda de 3,5 GHz a ajuns la 12,5 % din populatia spaniola (la 30 iunie 2020). a ajuns la 12,5 % din populatia spaniola
(incepand cu 30 iunie 2020).

Mai multe informatii | Ministry of Economic Affairs and Digital Transformation
Via | El Español

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.