Odata cu sosirea noului tarif de energie electrica pe trei niveluri pentru utilizatorii pietei reglementate, care vine exact in momentul in care preturile la energie electrica sunt la un nivel record, este deosebit de relevant sa sa va controlati obiceiurile actuale pentru a nu suferi o crestere a preturilor.
.

Va vom oferi un ghid complet pentru a putea economisi energie electrica dupa sosirea noului tarif. O sa va spunem cum puteti vedea preturile
Va vom spune cum puteti vedea preturile, cum puteti seta alerte pentru a afla care sunt orele mai scumpe si ce tehnologii va pot ajuta sa economisiti energie electrica.

in primul rand, aflati daca sunteti pe PVPC

Primul lucru pe care trebuie sa-l stiti este daca tariful pentru energia electrica este de piata libera sau reglementata (PVPC, pret voluntar pentru micii consumatori).
(PVPC, pretul voluntar pentru micii consumatori). Noile intervale orare afecteaza doar tarifele de pe piata reglementata (PVPC), intrucat furnizorii de pe piata libera aplica preturile pe care le estimeaza, nu pe cele reglementate.

COMPANIA LIBERa

SOCIETATE REGLEMENTATa

ENDESA

ENERGIA XXI

IBERDROLA

CURENERGÍA

NATURa

GAZE sI ENERGIE

EDP

BASER COR

REPSOL

ReGSITI

CHC

CHC COR

DIVERSIFICARE GASELEC

TERAMELCOR

ENDESA

ENDESA CEUTA XXI

Dupa cum puteti vedea, furnizorii reglementati apartin marilor grupuri de electricitate si gaze din Spania. Cu toate acestea, preturile PVPC tind sa fie mai competitive, deoarece tarifele libere tind sa aiba un pret fix (pret fix).
Tarifele gratuite tind sa aiba un pret fix (tarif “plat”) pe tot parcursul zilei, ajustand considerabil pretul pe kWh in sus. Avand in vedere noile preturi la electricitate, care au atins maxime istorice, este posibil ca PVPC sa nu mai fie cea mai buna optiune, asa ca este de datoria utilizatorului sa compare preturile.

Cunoasterea pretului energiei electrice

Primul lucru de care trebuie sa tineti cont este pretul energiei electrice in fiecare sectiune
. Fara a obtine prea multe informatii, stim ca exista trei perioade (vale, plat si varf), dar nu cunoastem pretul exact la fiecare ora. Pentru a rezolva aceasta problema, putem folosi aplicatia RedOS pentru a verifica preturile la electricitate in timp real. Acest lucru este esential pentru a sti care este pretul energiei electrice in fiecare ora
.

Aceasta aplicatie ne permite sa cunoastem pretul curent al energiei electrice, pretul pe care il vom avea in ziua urmatoare si pretul istoric.
in Oligarh
Compararea tarifelor de energie electrica: concepte cheie pentru a economisi la facturile de energie electrica

Cu aceasta aplicatie vom putea vedea, incepand cu ora 20:15, preturile pentru ziua urmatoare, astfel incat va fi usor sa ne planificam din timp. in acelasi mod, putem vedea istoricul zilelor anterioare
pentru a compara consumul anterior cu cel din restul zilelor din luna. Daca nu doriti sa fiti cu ochii pe aplicatie, aveti un widget pe iOS si Android
care se actualizeaza in fiecare ora pentru a va spune care este pretul energiei electrice.

Daca nu doriti sa instalati o aplicatie in acest scop, puteti verifica pe site-ul web al retelei electrice spaniole. in ESIOS puteti verifica preturile PVPC, atat diferitele transe, cat si pretul in timp real.
. Puteti adauga intotdeauna o comanda rapida la site-ul web pentru a accelera procesul.

Setati memento-uri pe telefonul mobil

O alta modalitate buna de a sti ca intrati intr-o ora ieftina sau scumpa este sa setati diferite memento-uri pe telefonul mobil
. Cu ajutorul aplicatiei RedOS puteti seta alarme si chiar pretul exact pe kWh. Cu alte cuvinte, daca pretul energiei electrice creste sau scade la X, veti primi o notificare.
.

Orice aplicatie de memento este buna pentru a seta memento-uri si pentru a sti ce sectiuni sunt cele mai scumpe.

Cea mai traditionala solutie este sa setati memento-uri cu aplicatia de memento-uri de pe iOS, cu calendarul Google sau cu orice alta aplicatie pe care o folositi in acest scop. Orice aplicatie de reamintire va fi suficienta
Puteti seta memento-uri saptamanale si le puteti seta manual. Puteti sa o programati saptamanal si sa setati o alerta in diminetile de weekend care sa va reaminteasca faptul ca sunteti in afara orelor de varf toata ziua de sambata si duminica.

Cativa euro pe priza va pot economisi sute de euro pe an.

in prezent, nu ducem lipsa de prize inteligente disponibile, aproape toate (chiar si cele mai ieftine) fiind compatibile cu Google Home, Alexa si Apple HomeKit. O priza inteligenta va permite sa controlati orele de pornire si de oprire de pe telefonul mobil.
Acest lucru este ideal pentru incalzitoarele de apa, barele de curent si aparatele care vor fi folosite doar in anumite momente ale zilei.

Fiecare priza are propria aplicatie si compatibilitate cu diferiti asistenti. in cele mai multe cazuri, este mai mult decat usor sa controlati de pe telefon programarea incalzitoarelor de apa, a luminilor si asa mai departe.

Programarea fiecareia dintre aceste prize va depinde de marca, dar, in general, totul presupune conectarea lor la asistentii proprii ai telefonului sau gestionarea tuturor lucrurilor din aplicatia proprie a prizei. Puteti crea programe saptamanale
astfel incat aparatele sa poata fi pornite si oprite atunci cand doriti, pentru a profita la maximum de noua discriminare a fusului orar.

Prizele inteligente nu numai ca va permit sa economisiti energie prin oprirea dispozitivelor atunci cand doriti, dar, in unele cazuri, putem masura si consumul propriu al gadgeturilor, putem masura consumul gadgeturilor pe care le avem conectate.
. Acest lucru este important, deoarece este posibil sa nu stim clar care este consumul dispozitivelor pe care le-am conectat. in Oligarh Selección aveti o lista cu cele mai bune prize inteligente, nu ezitati sa o consultati.

TECKIN Wifi Smart Plug Wireless Smart Mini Socket Mini Socket Monitor de energie Socket Switch Socket compatibil cu Alexa Echo Google Assistant, nu este necesar un hub, cu telecomanda (4 PACK)

RRP pe Amazon £ 40.75

Smart Multi-Plug, priza electrica Wi-Fi, compatibila cu Alexa, Google assistant si SmartThings, cu 3 prize si 4 USB, MSS425E, Meross.

RRP pe Amazon £ 27.99

TP-Link HS100 – Priza inteligenta pentru a va controla dispozitivele de oriunde, nu este nevoie de hub, functioneaza cu Amazon Alexa si Google Home si IFTTT

RRP pe Amazon £ 16.91

Etekcity stecher inteligent fara fir cu telecomanda pentru aparate de uz casnic, alb (cod de invatare, 5Rx-2Tx)

RRP pe Amazon £ 34.99

Philips Hue – Priza de alimentare

RRP Amazon £25.49
RRP la Media Markt £25,99 RRP la PcComponents £25,49

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.