WhatsApp a activat una dintre cele mai asteptate optiuni de securitate: stergerea automata a continutului partajat. De acum incolo, toti cei care au versiunea beta a WhatsApp pentru Android pot partajati fotografii si clipuri video efemere care vor fi sterse de pe celalalt telefon atunci cand persoana le vede.
.

WhatsApp a facut pasi inainte in ceea ce priveste confidentialitatea si securitatea, pentru ca apoi sa faca un pas inapoi vizibil dupa modificarile privind confidentialitatea. Progresul aplicatiei in ceea ce priveste functionalitatile este lent.
in parte datorita numarului sau urias de utilizatori, peste 2 miliarde pe luna (conform datelor din februarie 2021). si exista o noua functie care vizeaza sa schimbe modul in care continutul este partajat prin intermediul platformei de mesagerie: videoclipurile si fotografiile sunt sterse dupa vizualizare, daca expeditorul doreste acest lucru.

Fotografii si clipuri video care dispar dupa vizualizare, dar nu impiedica capturarea capturii de ecran

De la stanga la dreapta: fotografie efemera primita; imagine descarcata si nevazuta inca; fotografie vazuta si stearsa.

Noua functie este deja prezenta in versiunea beta a WhatsApp, deocamdata pe dispozitivele Android. Cu toate acestea, faptul ca ati descarcat versiunea beta nu va garanteaza ca veti avea continut efemer, deoarece depinde daca WhatsApp are sau nu depinde de faptul daca WhatsApp a activat sau nu contul respectiv.
. in testele noastre, nu toate numerele noastre au avut aceasta posibilitate si nici nu apare in versiunea beta a WhatsApp pentru iPhone.

Pe Oligarh Mobile
Ascultati memo-urile vocale din WhatsApp inainte de a le trimite cu acest truc simplu

Noua functie se numeste “Fotografii si videoclipuri care pot fi vizualizate o singura data“. si exact asta face: dupa partajarea continutului marcat ca efemer, cel care o primeste o poate vizualiza o singura data inainte de a disparea din telefon.
. Mesajul cu fotografia sau videoclipul este marcat cu “1”. si nu este salvat in galeria telefonului, asa cum se intampla in cazul altor continuturi.

Pentru a utiliza fotografiile si clipurile video care dispar dupa ce le vizualizati o data, trebuie sa urmati urmatorii pasi:

  • Actualizati-va WhatsApp la cea mai recenta versiune beta. Amintiti-va ca nu toate conturile au aceasta functie activa
    .
  • Conectati-va la oricare dintre chat-urile dvs. sau creati unul nou. Nu este nevoie sa activati mesajele temporare, iar fotografiile si videoclipurile pot fi trimise cu autodistrugere in mod independent.
  • Selectati o fotografie sau un videoclip pe care sa il partajati in conversatie. Daca ati activat noutatea veti vedea un “1” in caseta de text.
    . Faceti clic pe el.
  • Dupa ce trimiteti fotografia sau videoclipul, cealalta persoana (sau grupul) va vedea indicatorul “1” in mesaj. Dupa ce atingeti pentru a-l vizualiza, continutul va disparea de pe telefon.
  • Fotografiile sau clipurile video nu sunt salvate pe telefoanele care primesc continutul, dar acestea pot face o captura de ecran. ei pot face in continuare o captura de ecran (sau o inregistrare).
    . tineti cont de acest lucru ori de cate ori doriti sa partajati continut sensibil.

Fotografiile si clipurile video care dispar dupa ce au fost vizualizate o singura data sunt in regula, dar WhatsApp ar trebui sa protejeze si deschiderea capturilor de ecran si a clipurilor video. WhatsApp ar trebui, de asemenea, sa protejeze deschiderea continutului, astfel incat sa nu se poata face capturi de ecran.
. Chiar si asa, este un mare pas inainte in ceea ce priveste confidentialitatea, care cu siguranta nu va dura mult pana va fi inclus in versiunea stabila a aplicatiei.

Cu toate ca puteti partaja doar continut efemer din versiunea beta, alti utilizatori WhatsApp pot vizualiza fotografiile si videoclipurile partajate.
. Evident, o singura data.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.