Au mai ramas doar doua saptamani pana cand stocarea nelimitata de la Google Photos nu mai este gratuita: de la 1 iunie, daca vrem sa avem o backup in cloud a imaginilor noastre, daca vrem sa avem mai mult de 15 GB
15 GB sau mai mult, va trebui sa platim. Pretul? De la 1,99 euro pe luna sau 19,99 euro pe an pentru 100 GB de fisiere.

Unii oameni au decis sa plateasca pentru aceasta, dar multi altii – inclusiv eu – s-au intrebat ce sa faca cu fotografiile si videoclipurile noastre pentru a le pastra in siguranta. ce sa facem cu fotografiile si videoclipurile noastre, astfel incat sa nu fim nevoiti sa platim pentru ele.
. Dintre diferitele alternative disponibile, decizia a fost intre a configura un NAS sau a alege un alt serviciu de stocare in cloud, iar in cazul meu, am optat pentru propunerea Amazon. Mai jos, va voi povesti despre “calatoria” mea de la Google Photos la Amazon Photos.

Cea mai buna optiune, atata timp cat sunteti Prime

Pentru noi toti cei care folosesc Google Photos de ani de zile
(sase de la lansare), decizia de a elimina stocarea gratuita si nelimitata de inalta calitate a fost o lovitura. De la 1 iunie, tot continutul incarcat va consuma spatiul disponibil in contul nostru Google, care este impartit intre Drive, Gmail si Google Photos. Iar limita maxima este de 15 GB.

Pe Oligarh Mobile
Misteriosul buton Google Photos care te surprinde cu imagini aleatorii: iata cum il activezi

Care este solutia? Treceti la un plan Google One platit sau treceti direct la Google One, Deconectati-va de la Google Foto
care, la urma urmei, este ceea ce ocupa cel mai mult spatiu. Dar, bineinteles, pentru cineva ca mine – si multi dintre colegii mei – care schimba constant telefoanele, “cloud-ul Google” a devenit esential, iar stocarea locala nu mai este un lucru de domeniul trecutului.

Astazi, Google Photos este galeria mea foto principala pe orice telefon
(nu doar pe Android, ci si pe iPhone), asa ca va puteti imagina cate amintiri am stocat acolo. Dupa ce am evaluat diferitele alternative pentru a nu fi obligat sa platesc pentru Google One, am ajuns la concluzia ca, departe de a fi perfecta, cea mai potrivita pentru mine este Amazon Photos.

Daca nu sunteti abonat la Amazon Prime, Amazon Photos va ofera doar 5 GB de stocare gratuita si, dupa aceea, trebuie sa platiti.

si subliniez “pentru mine” pentru ca am un abonament Amazon Prime (care costa 36 de euro pe an) si, prin urmare, pe langa alte avantaje precum Prime Video, pot bucurati-va de stocare nelimitata a fotografiilor in cloud.
in cloud. Daca nu sunteti Prime, Amazon Photos va ofera doar 5 GB de stocare gratuita si, dupa aceea, trebuie sa platiti si 1,99 euro pe luna pentru 100 GB.

La revedere, Google; buna ziua, Amazon

Deci, sunt pe cale sa… mutati-va de la Google Photos la Amazon Photos.
. Aici, merita mentionat faptul ca activarea copiei de rezerva este foarte simpla, trebuie doar sa urmati pasii de mai jos:

 • Descarcati si instalati Amazon Photos
  Aplicatia Amazon Photos (gratuita pentru iOS si Android).

 • Conectati-va cu contul tau Amazon
  (in care, asa cum am mentionat mai sus, se recomanda sa aveti un abonament Prime activ).

 • Acorda permisiunea obligatorie
  pentru a accesa toate fisierele de pe telefon.

Instantaneu, vi se va prezenta o fereastra de setari cu doua optiuni
Salvare automata (pentru a face o copie de rezerva fara a fi nevoie sa ridicati un deget) si date mobile (pentru a utiliza – sau nu – tariful de date atunci cand faceti o copie de rezerva in lipsa unei conexiuni WiFi). Nu va faceti griji, puteti modifica aceste setari in orice moment ulterior.

Atingeti “Done” si Amazon Photos va incepe sa urmariti telefonul mobil pentru fotografii si videoclipuri
si le incarca pe serviciul sau de stocare in cloud. Probabil ca veti primi, ca si mine, mai multe ferestre in care vi se va cere sa confirmati daca doriti sa includeti fotografii si videoclipuri dintr-un anumit dosar, cum ar fi Descarcari. Spuneti “da” (sau “nu”, dupa cum preferati) si procesul va continua.

Va rugam sa retineti ca backup-ul poate dura ore intregi
in functie de numarul de imagini pe care le aveti si de viteza conexiunii. Am avut peste 15.000 si a durat aproape 3 ore. intre timp, puteti rasfoi optiunile si setarile aplicatiei in fila “Mai multe” (dreapta jos).

Daca doriti ca sincronizarea imaginilor sa se faca automat, puteti seta ca aceasta sa aiba loc numai atunci cand este disponibil WiFi si cand telefonul este conectat la incarcator.

Acolo, veti gasi, de exemplu, posibilitatea de a setati notificarile aplicatiei
sau optiunea de activare a recunoasterii persoanelor, locurilor si lucrurilor pentru a grupa fotografii. De asemenea, va permite sa setati daca doriti sa sincronizati imaginile in mod automat, cu datele mobile si atunci cand telefonul este conectat la incarcator (pentru a nu consuma energia bateriei).

Avantajele si dezavantajele schimbarii

Dupa ce mi-am mutat toate imaginile pe Amazon Photos, este timpul sa evaluez punctele pozitive ale propunerii Amazon si ce am pierdut in comparatie cu Google Photos
. si pot sa va spun deja ca aceasta din urma poate fi de mica importanta pentru unii, dar poate fi definitiva pentru altii.

Sa incepem cu avantajele, Amazon Photos imi ofera, asa cum am spus, stocare gratuita si nelimitata a fotografiilor, fara compresie si suport pentru fisiere RAW. gratuit, necomprimat si compatibil cu fisierele RAW.
. Este, de asemenea, multiplatforma (cu o aplicatie pentru iOS/Android si pentru Windows/MacOS) si salveaza automat imaginile, cu posibilitatea de a alege daca vreau sa faca copia de siguranta doar atunci cand exista WiFi sau si cu date mobile.

Pe Oligarh Android
Exodul Google Photos: sapte sfaturi pentru a va pregati pentru sfarsitul copiilor de rezerva gratuite nelimitate

Dispune de un motor de cautare bazat pe recunoasterea faciala si datele EXIF
ca si Google Photos, va permite sa creati albume si sa le partajati si ofera o optiune, numita “Family Storage”, prin care puteti invita pana la cinci persoane sa isi incarce fotografiile (fara limita). De asemenea, include un editor foto pentru decupare, rotire, filtrare, adaugare de text sau autocolante si ajustarea luminozitatii, contrastului, saturatiei, claritatii si umbrelor.

Editor foto Amazon Photos

in acest moment, veti spune “hei, Amazon Photos arata grozav, nu-i lipseste nimic”? Dar nimic nu ar putea fi mai departe de adevar. Trebuie sa recunoastem ca aplicatia nu este la fel de bine conceputa ca Google Photos, motorul de cautare nu este la fel de complet si ii lipsesc unele optiuni interesante. ii lipsesc cateva optiuni interesante
pe care o avea in propunerea Google.

Cu cei 36 de euro pe an pe care ii platesti pentru Amazon Prime, poti stoca in cloud toate fotografiile pe care le doresti, dar doar 5 GB de videoclipuri.

in plus, si aici se afla marea diferenta dintre solutia Amazon si Google Photos, stocarea nelimitata a Amazon Photos include doar fotografii, nu si videoclipuri. include doar fotografii, nu si videoclipuri
. Asta nu inseamna ca nu poti face copii de rezerva pentru videoclipurile tale, dar ceea ce ocupa acestea va fi dedus din spatiul de stocare Amazon Drive, care este de 5 GB gratuit pentru toata lumea, indiferent daca esti sau nu Prime.

Cu alte cuvinte, cu cei 36 de euro pe an pe care ii platiti pentru Amazon Prime, puteti incarca toate fotografiile pe care le doriti, dar numai 5 GB de videoclipuri. Peste 5 GB, trebuie sa cumparati spatiu de stocare suplimentar
cu preturi cuprinse intre 100 GB pentru 1,99 euro pe luna si 1 TB pentru 9,99 euro pe luna. in cazul meu, pentru ca nu inregistrez foarte mult, nu este o mare problema, dar daca sunteti un impatimit al inregistrarilor video, tineti cont ca pentru cei 9,99 euro pe luna, Google va ofera 2 TB.

Ca sa trec direct la subiect, pe baza experientei mele, as recomanda Amazon Photos? Da, cred ca este o alternativa “gratuita” care, fara a fi perfecta, este cea mai apropiata de Google Photos pe care o putem gasi in acest moment. il recomand tuturor? Categoric nu.
Daca nu aveti un abonament Amazon Prime sau daca filmati frecvent, sfatul meu este sa cautati o alta solutie.

Fotografii Amazon

 • Dezvoltator: Amazon Mobile LLC
 • Descarcati-l pe: App Store
 • Descarcati pe: Google Play
 • Pret: Gratuit
 • Categorie: Foto si video / Fotografie

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.