O sa va aratam cum sa va configurati camera foto de pe iPhone pentru a profita la maximum de ea.
. Functiile pe care le are pot varia usor in functie de modelul pe care il ai, dar daca iPhone-ul tau este actualizat la iOS 14, ar trebui sa te poti bucura de majoritatea functiilor despre care vom vorbi in acest tutorial.

in cazul nostru, am folosit un iPhone 12 actualizat la iOS 15, dar functiile despre care vom vorbi sunt disponibile si pe versiunea mai veche. Poate ca aplicatia camerei foto a iPhone-ului nu este la fel de complexa ca cele ale unora dintre rivali, dar are cateva setari interesante
.

Prima de baza, grila

Grila este un element de baza care ne va permite sa ne incadram mai bine fotografiile. in mod implicit, nu este activata, asa ca trebuie sa accesam setarile camerei (in setarile iPhone) pentru a o activa. Odata activat, acesta va ramane activat permanent pana cand il dezactivati.
pana cand dezactivati optiunea, astfel incat nu va trebui sa va mai faceti griji in acest sens.

Activati oglindirea

Oglindirea este, de asemenea, dezactivata in mod implicit. Daca facem o fotografie cu iPhone-ul in modul selfie, aceasta va fi “rotita”, deoarece oglinda camerei nu vede ceea ce ne arata previzualizarea. Daca activam efectul de oglinda, fotografiile vor arata la fel ca in previzualizare.
.

Detectie noua a scenei, mereu activata

De ani de zile, iPhone-urile au avut probleme cu balansul de alb, deoarece nu exista o corectie in timp real pentru “problemele” cu scenele. Odata cu iOS 14 si iPhone 12 a aparut si Scene Detection, un mod care analizeaza fotografia care urmeaza sa fie realizata pentru a corecta balansul de alb si culoarea.
. in acest caz, este o optiune limitata la iPhone 12.

Dati prioritate calitatii in fata vitezei

in mod implicit, iPhone acorda prioritate vitezei de fotografiere in detrimentul calitatii
prin adaptarea calitatii imaginii atunci cand fotografiati de mai multe ori. Daca doriti sa obtineti cea mai buna fotografie posibila, va recomandam sa dezactivati aceasta optiune, astfel incat calitatea este obiectivul principal al camerei, chiar daca dureaza cateva milisecunde.
chiar daca este nevoie de cateva milisecunde in plus pentru a face fotografia.

intelegeti formatele de fotografiere

in mod implicit, iPhone fotografiaza in format High Efficiency Imaging Format, cunoscut si sub numele de HEIF. Acest format ocupa mult mai putin spatiu decat clasicul JPEG
desi pretul de platit este ca poate fi mai putin compatibil cu unele aplicatii. Daca doriti sa fotografiati in format JPEG, mergeti la “Formats” (Formate) in setarile camerei si comutati la “most compatible” (cele mai compatibile). De acum inainte, telefonul va fotografia intotdeauna in format JPEG.

Dezactivati zona din afara cadrului

Odata cu iPhone 11s a aparut si zona “out-of-frame”, o optiune care va permite sa vedeti tot ceea ce capteaza aparatul foto, chiar daca formatul foto decupeaza apoi. Daca nu doriti sa va distrageti atentia, cel mai bine este sa il dezactivati.
. in plus, vom economisi un pic din durata de viata a bateriei, prin convertirea intregii zone de imagine in exces intr-o zona neagra (pixeli stinsi pe ecranele AMOLED).

Pe Oligarh
iOS 14: 37 de sfaturi, trucuri si functii pentru a profita la maximum de iPhone-ul tau

Controlul expunerii detaliilor

Desi functia Smart HDR a iPhone este una dintre cele mai performante de pe piata, uneori supraexpunerea poate fi o problema, uneori supraexpunerea isi face simtita prezenta.
. Putem controla expunerea prin atingerea ecranului si ajustarea prin glisare.

Ceea ce nu este atat de evident este faptul ca daca apasati pe sageata din partea de sus a camerei, activeaza unele setari manuale
inclusiv un control mai precis al expunerii.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.