Citirea cartilor pe telefonul mobil sau pe tableta poate fi la fel de simpla si gratuita ca si deschiderea aplicatiilor pe care reteaua spaniola de biblioteci le ofera in magazinele de aplicatii: eBiblio si Biblio Digital. Cu ambele este posibil sa acces pentru a imprumuta carti de pe dispozitiv si, de asemenea, pentru a le citi.
.

Cu telefoanele mobile putem face aproape orice, ele par a fi dispozitive nelimitate. De la vizionarea de filme la ascultarea de muzica; de la accesarea paginilor web la telelucru. Cu atat de multa versatilitate, de ce sa nu le folosim si pentru a citi carti?
Exista multe aplicatii de lectura, dar nu atat de multe care sa ofere acces la un numar mare de volume curente in mod legal si gratuit. eBiblio si Biblio Digital sunt doua optiuni de luat in considerare.

Ambele sunt aplicatii oficiale ale retelei spaniole de biblioteci. in functie de comunitatea autonoma, trebuie sa se utilizeze una sau alta.
Desi ambele ofera acces la un catalog similar de carti, ele ofera, de asemenea, acces la carti audio (si filme). Acestea pot fi utilizate de oricine, atata timp cat indeplinesc o singura conditie: un card de biblioteca
.

Notiuni introductive: cum sa va deschideti un cont eBiblio si Biblio Digital

Stanga, eBiblio; dreapta, Biblio Digital

in primul rand, deoarece cele doua aplicatii in cauza fac parte din reteaua bibliotecii municipale, trebuie sa aveti un card de biblioteca pentru a le utiliza, trebuie sa aveti un card de biblioteca pentru a avea acces la eBiblio sau Biblio Digital.
. Daca il aveti deja, si in functie de comunitatea autonoma, puteti incepe procesul de inregistrare in aplicatii. in caz contrar, ar trebui sa mergeti la cea mai apropiata biblioteca si sa va luati cardul. De asemenea, profitati de aceasta ocazie pentru a va inscrie la eBiblio sau Biblio Digital.
.

in Oligarh
Ce carte electronica sa cumperi: Ghid de cumparare a cartilor electronice cu recomandari si 13 modele deosebite

Reteaua de biblioteci are doua aplicatii oficiale, fiecare dintre ele fiind compatibila cu anumite comunitati autonome. Asadar, pentru a afla pe care dintre ele ar trebui sa o descarcati, trebuie sa tineti cont de Comunitatile Autonome pentru care eBiblio si Biblio Digital sunt compatibile:

 • Biblio Digital
  : Catalonia.
 • eBiblio: Andaluzia, Aragon, Asturias, Insulele Canare, Cantabria, Castilia si Leon, Castilia-La Mancha, Ceuta, Valencia, Extremadura, Galicia, Insulele Baleare, La Rioja, Madrid, Melilla, Murcia si Navarra.

Aplicatia eBiblio a fost redenumita Biblio Digital in acelasi timp in care reteaua de biblioteci dezvolta o noua aplicatie cu un alt dezvoltator (Odilo este compania din spatele vechiului Biblio Digital si dezvolta Biblio Digital; De Marque, creatorul legendarului cititor Aldiko, este dezvoltatorul actualului eBiblio). Odata cu aceste schimbari, serviciul s-a deteriorat considerabil, cu esecuri constante in ceea ce priveste imprumuturile, disparitia rezervarilor de carti si disparitia rezervelor de carte ale bibliotecii.
Serviciul s-a deteriorat considerabil, cu esecuri constante in ceea ce priveste imprumuturile, disparitia rezervarilor si chiar a cartilor in asteptare.

Ambele aplicatii ofera un serviciu excelent atunci cand functioneaza bine, deoarece ofera acces la catalogul digitalizat al bibliotecii direct de pe telefonul mobil sau de pe tableta. Aplicatiile sunt valabile atat pentru Android, cat si pentru iOS.
Trebuie doar sa cunoasteti Comunitatea Autonoma pentru a descarca una sau alta.

Stanga, eBiblio; dreapta, Biblio Digital

Dupa ce aveti aplicatia care va apartine pe dispozitiv si aveti deja un card de biblioteca, va trebui sa va inscrieti pentru aplicatie. Tot ce trebuie sa faceti este sa introduceti datele cardului de biblioteca si parola pe care v-a dat-o biblioteca pentru a avea acces la serviciile sale digitale.
(de exemplu, conexiune la internet in incinta bibliotecii). Daca nu aveti aceste detalii, va trebui sa le solicitati. Exista, de asemenea, comunitati care va permit sa va inregistrati direct din eBiblio.

Cum functioneaza serviciul de imprumut de carti?

Rezervarea si citirea unei mostre in aplicatia eBiblio

Desi cele doua aplicatii au nume si dezvoltatori diferiti, functionarea si interfata lor sunt foarte asemanatoare. si pastreaza mecanica clasica a bibliotecii: puteti obtine un imprumut digital pentru a citi cartea pe telefonul mobil sau pe tableta dvs. pe perioada stabilita pentru imprumut.
(trei saptamani); atata timp cat cartea este disponibila, la fel ca intr-o biblioteca fizica.

Pana la trei saptamani pentru fiecare imprumut si maximum patru carti de persoana la un moment dat.

Aplicatiile dispun de un catalog vast de carti, precum si de o selectie de reviste, ziare, filme si carti audio. reviste, ziare, filme si carti audio.
. Puteti accesa oricare dintre titluri prin intermediul eBiblio si Biblio Digital, folosind intotdeauna urmatoarea procedura:

 • Localizati cartea dorita
  . Pentru a face acest lucru, puteti sa va lasati sfatuit de sugestii sau sa cautati direct titlul sau autorul in caseta de cautare, utilizand fila “Cautare”.
 • Dupa ce ati gasit cartea dorita, o puteti rezerva sau imprumuta.
  . Totul depinde daca este sau nu disponibil: daca nu apare la rubrica “Borrow” (imprumut), trebuie sa stati la coada si sa va asteptati randul. Pentru a face acest lucru, faceti clic pe “Rezerva”.
 • Toate cartile pe care le-ati imprumutat apar in fila “Cartile mele” sau “Raftul cu carti”.
  . De acolo le puteti citi oricand doriti: atat eBiblio, cat si Biblio Digital sunt carti electronice la indemana.
 • Aveti trei saptamani pentru a citi fiecare carte
  . La fel ca intr-o biblioteca fizica, cartile sunt imprumutate pentru o perioada limitata de timp. Aceasta copie digitala expira la trei saptamani dupa ce ati imprumutat-o, desi puteti returna fiecare titlu mai devreme pentru a evita sa asteptati urmatorul cititor din coada. Pentru a face acest lucru, faceti clic pe cele trei puncte de meniu pentru fiecare carte si faceti clic pe “Return loan”.
 • Puteti imprumuta pana la patru carti in acelasi timp.
  . Dupa a patra carte de pe raft, trebuie sa returnati imprumutul uneia dintre ele inainte de a o accesa pe urmatoarea.

De la stanga la dreapta: rezerva, lista de rezerva si imprumut. Biblioteca digitala

Functionarea imprumuturilor este simpla, fiind practic identica cu cea a unei biblioteci traditionale. Cataloagele eBiblio si Biblio Digital dispun de un numar limitat de exemplare digitale care sunt un numar limitat de exemplare digitale care sunt distribuite cititorilor sub forma de imprumut.
. Ca urmare, cele mai actuale carti si bestselleruri sunt mai greu de obtinut, dar este doar o chestiune de timp. Odata rezervata, vine la un moment dat randul lecturii.

Bestseller-urile si cartile populare sunt de obicei imprumutate, dar mai devreme sau mai tarziu sunt intotdeauna lansate. Trebuie doar sa le rezervi si, in timp ce acestea sunt lansate, sa citesti alte carti mai putin solicitate. in cazul in care sunt foarte populare, nu va fi loc nici pentru rezervari.

Cititorul de carti electronice, inima si sufletul eBiblio si Biblio Digital

eBiblio

Pana acum am vazut ca cele doua aplicatii se comporta ca o fereastra digitala in biblioteca de o viata. Dar ce se intampla atunci cand o carte apare pe raft ca imprumut? Este timpul sa intoarceti paginile digitale cu ajutorul cititorului de carti electronice integrat.
.

Atat eBiblio, cat si Biblio Digital ofera o lectura adecvata a volumelor imprumutate. Ambele aplicatii va permit sa personalizati experienta de lectura cu diferite marimi de fonturi si fonturi, puteti varia tema pentru a se potrivi conditiilor de iluminare si, de asemenea, ele salvati punctul de citire pentru a va intoarce la locul exact in care v-ati oprit din citit.
. De asemenea, puteti adauga notite si marcaje si chiar puteti cauta in dictionar cuvinte al caror sens nu il cunoasteti. Tot ce trebuie sa faceti este sa apasati si sa tineti apasat pe cuvantul respectiv (Biblio Digital ofera rezultatul direct, eBiblio Digital va obliga sa cautati printre optiuni).

Biblioteca digitala

Evident, nimic nu se compara cu o tableta pentru lectura: ecranul sau mare faciliteaza mult lectura. Cu toate acestea, telefoanele mobile sunt, de asemenea, potrivite pentru aceasta sarcina, in special cele cu dimensiuni generoase ale panoului. si cu un detaliu important: atat Biblio Digital, cat si eBiblio permit ca aplicatia sa fie instalata pe mai multe dispozitive in acelasi timp.
. Astfel, va puteti citi cartile oriunde doriti, cu sincronizarea lecturii si marcajele lor.

Un catalog urias de divertisment fara costuri.

eBiblio

in vremuri de pandemie si cu dificultatile care predomina in spatiile publice, a avea biblioteca pe ecranul telefonului mobil sau al tabletei inseamna castigand o fereastra catre orice loc din lume, fara a iesi din casa.
. Tot ce trebuie sa faci este sa alegi cartea potrivita, sa-i deschizi paginile si sa te lasi purtat acolo unde vor autorii sa mergi.

in Oligarh
in apararea lecturii cartilor pe mobil: de ce nu mai citesc atat de mult pe hartie sau pe cititorul meu de carti electronice

Aplicatiile ofera carti fara costuri, chiar si cu un catalog mai mult decat decent de noutati. Este adevarat ca cele mai solicitate titluri sunt cele cu cele mai lungi liste de asteptare, dar asta nu inseamna ca sunt imposibil de gasit.
Dar asta nu inseamna ca sunt imposibil de citit: trebuie doar sa asteptati. si in timp ce asteptati, va asteapta mii de alte titluri, multe dintre ele mai bune.

Biblio Digital

Atat eBiblio, cat si Biblio Digital au probleme notabile: pentru un numar mare de utilizatori, aplicatiile nu functioneaza de multe ori si nici accesul la internet nu functioneaza. Aici trebuie sa le dam o palma administratiilor: cu serviciile excelente pe care le ofera, este inacceptabil nu numai ca exista duplicitatea cererilor in functie de comunitatea autonoma
dar si ca plangerile utilizatorilor lor se acumuleaza fara a fi rezolvate.
.

Pentru a avea acces la carti, aveti nevoie de o legitimatie de biblioteca si trebuie sa va inregistrati in reteaua digitala. Ulterior, trebuie doar sa descarcati aplicatia care se potriveste teritoriului de utilizare: ambele ofera o experienta foarte asemanatoare, desi am spune ca Biblio Digital devanseaza eBiblio
.

eBiblio

 • Dezvoltator: De Marque
 • Descarcati-l pe: Google Play
 • Descarcati-l pe: App Store
 • Pret: Gratuit
 • Categorie: Carti si lucrari de referinta

Biblioteca digitala

 • Dezvoltator: Odilo
 • Descarcati pe: Google Play
 • Descarcati-l pe: App Store
 • Pret: Gratuit
 • Categorie: Carti si lucrari de referinta

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.