Va vom explica ce este Robinson List, un serviciu prin intermediul caruia puteti sa putem inceta sa mai primim apeluri publicitare deranjante.
. Lista Robinson este una dintre cele mai eficiente metode pentru a evita SPAM-ul telefonic, este complet gratuita si va fi foarte utila pentru orice utilizator care nu este foarte prietenos cu publicitatea.

Vom explica ce este, cum functioneaza si cum va puteti inscrie.
. Veti avea nevoie doar de cateva minute din timpul dvs. si introduceti cateva detalii. Odata ce ati facut acest lucru, nu veti mai primi publicitate prin telefon, SMS, posta si asa mai departe.

Ce este Lista Robinson?

Lista Robinson este un serviciu gratuit de excludere a publicitatii. Orice consumator o poate accesa de pe site-ul web Robinson List si este necesar sa va furnizati datele pentru ca societatile sa nu va poata trimite publicitate. Adresele site-ului web Prelucrarea datelor in scopuri publicitare este recunoscuta in
Regulamentul (UE) 2016/679
pe baza acestora pentru a proteja utilizatorii de comunicarile comerciale.

Daca ne inscriem pe lista Robinson, companiile vor fi notificate ca nu dorim sa primim comunicari comerciale de la acestea.
. Ca urmare, agentii de publicitate, operatorii de date si furnizorii de servicii pot accesa datele pe care le introducem atunci cand ne inregistram pe lista.

in cazul in care am autorizat o companie sa ne sune (prin intermediul unui site web, al unui formular, al unei autorizatii telefonice etc.), putem revoca aceasta decizie prin intermediul Listei Robinson.

Un alt avantaj al Listei Robinson este ca, chiar daca suntem clienti ai unei companii sau daca le-am dat permisiunea de a ne suna, putem indica faptul ca nu dorim sa primim apeluri. Aceasta se numeste revocarea apelului
Lista Robinson permite utilizatorilor care, cu buna stiinta sau fara sa stie, au dat permisiunea companiilor sa ne sune inapoi.

Cum sa va inscrieti pe Lista Robinson

Pentru a va inscrie in Lista Robinson, trebuie doar sa accesati site-ul web al Listei Robinson si sa va conectati. Vi se va cere numele si prenumele dumneavoastra complet, numarul de identificare, adresa de e-mail, data nasterii si sexul, precum si mijloacele prin care veti fi inregistrat.
De asemenea, vi se va cere sa indicati mijloacele prin care nu doriti sa fiti contactat.

Daca ne inregistram in Lista Robinson, putem avertiza companiile ca nu dorim sa primim comunicari comerciale prin oricare dintre mijloacele posibile

Nu numai ca putem refuza comunicarile comerciale, dar putem, de asemenea, sa alegem sa le primim prin SMS, MMS, posta si e-mail. De asemenea, putem De asemenea, putem filtra in functie de sector
sa le alegem pe cele de la care nu dorim sa primim notificari comerciale.

Veti inceta sa ma sunati daca ma aflu pe Lista Robinson?

in conformitate cu Regulamentul din 2007 (care pune in aplicare actuala lege spaniola privind LOPD din 1999), societatile sunt obligate sa consulte aceste liste, companiile sunt obligate sa consulte aceste liste
. Exista sanctiuni pentru cei care nu respecta acest lucru, incepand cu 25 mai 2018.

Iata de ce, la nivel juridic, in cazul in care nu ne dam consimtamantul, companiile nu ar trebui sa ne contacteze.
. Este o alta problema daca, in ciuda posibilelor consecinte juridice, decid sa continue sa contacteze utilizatorii. Acesta a fost cazul Vodafone si sanctiunea sa istorica pentru incalcarea RGPD, LOPDGDD si LGT, efectuand apeluri catre clienti care se aflau pe Lista Robinson.

in ciuda acestui fapt, marii operatori s-au angajat recent sa o respecte, in cadrul unui acord asteptat de luni de zile. Potrivit noului cod de etica al Movistar, Orange, Vodafone, MásMóvil si Euskaltel, “garantiile vor fi sporite pentru ca clientii inclusi in Lista Robinson” sa nu fie contactati.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.