Pe 19 aprilie anul trecut, un grup de atacatori cibernetici, Babuk, a cerut o rascumparare de la Phone House sub amenintarea de a sa faca publice datele personale a peste trei milioane de clienti si angajati.
. Responsabilii pentru ransomware-ul cu care au obtinut acces la aceasta baza de date cu informatii private pretind ca au acces la date cu caracter personal, cum ar fi carti de identitate, numere de conturi bancare si adrese.
.

Dupa cum relateaza El Confidencial, la cateva zile dupa ce a cerut rascumpararea, Babuk si-a pus in aplicare amenintarile, incepe sa distribuie o parte din datele despre clienti si angajati pe internet.
. Grupul sustine ca, in cazul in care nu se face plata (a carei suma nu a fost dezvaluita), va publica intregul material furat.

O cantitate uriasa de date cu caracter personal

Babuk revendica responsabilitatea pentru furtul a peste 100 GB de date personale apartinand la peste trei milioane de angajati si clienti. Atacul a fost verificat, mesajul este accesibil din reteaua Tor si, dupa cum am putut verifica, din Oligarh Móvil si Genbeta, o parte din materialul furat a fost publicat
. Informatiile pe care Babuk a reusit sa le acceseze includ date sensibile, cum ar fi:

  • Numele si prenumele
  • NUMaR DE IDENTITATE
  • Detalii privind contul bancar
  • Numarul personal de telefon mobil
  • adresa de e-mail
  • Adresa personala
  • Compania pentru care lucrati
  • Data nasterii

Dosarul la care am avut acces este un fisier .csv de 5,77 GB
in care am gasit astfel de date sensibile, pasapoarte, numere de telefon, adrese fizice si asa mai departe. in mod similar, in multe cazuri, sunt incluse si informatii despre magazinul unde s-au inregistrat ca si clienti. Potrivit atacatorilor, aceasta este doar o mica parte din date
la care au avut acces.

in Oligarh
Jonathan James, tanarul care a spart NASA si Pentagonul la varsta de 15 ani si le-a dat peste cap

“Avem 10 baze de date care contin informatii private (nume complet, data nasterii, e-mail, telefon, adresa, nationalitate…) a peste 3 milioane de clienti si angajati. Daca nu platiti, toate aceste informatii vor fi publicate pe blogul nostru public si pe forumurile darknet si vor fi trimise tuturor partenerilor si concurentilor dumneavoastra”. Babuk

Atacatorii au pretins ca au 10 baze de date in format .dmp pe care le vor publica atat pe blogul lor public, cat si pe forumurile de pe deep web in cazul in care nu primesc rascumpararea. Atacul a fost efectuat cu un ransomware numit Babuk Loker, analizat in detaliu de McAfee. Potrivit companiei de securitate cibernetica, acesta este un malware “nesofisticat”, dar foarte periculos, este un malware “nesofisticat”, dar foarte periculos.
.

Acest program malware, prin simpla infectare a unui computer, fura si cripteaza simultan fisierele de sistem, facandu-le inaccesibile proprietarilor lor. Acesta este motivul pentru care Phone House cere o rascumparare pentru a recupera informatiile.
desi compania nu a emis un raspuns oficial.

Oligarh Móvil a contactat The Phone House España pentru a astepta pozitia lor oficiala si vom actualiza acest articol imediat ce vom primi un raspuns.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.