Potrivit unor documente Apple analizate de The Wall Street Journal, Apple pregateste o functie de siguranta pentru iPhone si Apple Watch care va detectarea accidentelor de circulatie
Apple pregateste o functie de siguranta pentru iPhone si Apple Watch care va detecta accidentele de circulatie si va alerta automat serviciile de urgenta.

Denumita provizoriu “detectarea accidentelor”, aceasta ar functiona intr-un mod similar cu detectarea caderilor de pe Apple Watch, folosind senzorii de pe telefon sau smartwatch pentru a detecteaza schimbarile bruste care indica un posibil accident.
. Google a adaugat ceva similar la Google Pixel anul trecut.

Detectarea accidentelor prin intermediul iPhone si Apple Watch

Potrivit WSJ, Apple a pregatit o functie de securitate pentru iPhone si Apple Watch: detectarea accidentelor. Potrivit publicatiei, compania a colectat pana acum, in mod anonim, date despre 10 milioane de accidente de circulatie potentiale
captate de senzorii de pe un iPhone sau Apple Watch, dintre care peste 50.000 au dus la un apel la serviciile de urgenta.

Pe Oligarh Mobile
Cum setati mesajele de urgenta pe telefon si alternativele pe care le puteti folosi

Compania din Cupertino se pare ca foloseste aceasta colectare de date pentru a imbunatatirea algoritmului de detectare a accidentelor
Algoritmul exclusiv de detectare a accidentelor de la Google, astfel incat modul de urgenta este activat atunci cand exista o probabilitate ridicata ca un accident real sa se fi produs, reducand astfel apelurile inutile la serviciile de urgenta.

Detectarea accidentului de la Google, unica pentru Google Pixel

Sistemul aminteste de Google Crash Detection
Compania a anuntat in 2019, desi abia in acest an a inceput sa fie implementat. Senzorii dispozitivului, inclusiv accelerometrul si giroscopul, detecteaza o schimbare brusca a acceleratiei caracteristica unui accident si se activeaza modul accident. in cazul in care utilizatorul nu ia nicio masura, dispozitivul contacteaza automat serviciile de urgenta.

Implementarea de catre Apple – sau daca va fi implementata sau nu, lucru neconfirmat – ramane de vazut, dar ideea aminteste destul de mult de detectarea caderilor. aminteste destul de mult de detectarea caderilor de pe Apple Watch.
. in acest caz, ceasul foloseste senzori pentru a detecta o potentiala cadere si alerteaza serviciile de urgenta daca nu se iau masuri, trimitand locatia. Sa speram ca detectarea accidentelor va functiona intr-un mod similar.

Via WSJ

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.