Modul Cinema de pe noul iPhone 13 este marele pariu al Apple in acest an. incearca sa mearga dincolo de un mod portret in video, introducand autofocalizarea pe persoane sau obiecte in functie de cat de proeminente sunt acestea in scena. Totul in timp real si cu date stocate pentru post-procesare.
Acest lucru este realizat datorita lui A15 Bionic.

intr-un interviu cu Kaiann Drance, vicepresedinte Apple, si cu Johnie Manzari, designer de interfata, au fost dezvaluite detalii despre cum functioneaza modul cinema la nivel tehnic si toate elementele care au fost luate in
si toate elementele care au stat la baza dezvoltarii acestuia.

Pe Oligarh
Camerele iPhone 13, mini, Pro si Pro Max explicate: hardware-ul lor de fotografiere s-a imbunatatit, dar software-ul este cel care face diferenta

Modul cinema de la Apple, explicat

Apple spune ca dezvoltarea modului Cinema a fost “mult mai dificila” decat dezvoltarea modului Portret.
. in videoclipuri, aveti nevoie de mai multe informatii despre adancimea scenei, astfel incat blur-ul sa poata functiona pe oameni, animale de companie, obiecte si asa mai departe. in plus, este nevoie de aceste date trebuie sa fie procesate continuu si in timp real, in miscare.
in miscare.

in plus fata de aceasta modul cinema este procesat in calitate Dolby Vision HDR
chiar daca este limitata la Full HD, si ca aceste informatii trebuie sa fie afisate in previzualizare, adica in timp ce inregistram. Scopul a fost de a crea un mod automat, capabil sa detecteze elementele scenei pentru a ajusta focalizarea si a procesa totul in timp real.

Toate resursele posibile sunt alocate pentru a procesa acest mod in timp real, dar s-a tinut cont de consum, astfel incat sa se iroseasca prea mult din durata de viata a bateriei.

Apple indica faptul ca utilizeaza atat CPU, cat si GPU-ul propriu al telefonului
precum si motorul neuronal propriu al Apple. De asemenea, se foloseste de noul senzor stabilizat si profita de luminozitatea suplimentara a senzorului si a obiectivului, care are acum o deschidere f/1,5. Practic, Apple spune ca principalele elemente ale modului cinema sunt urmatoarele:

  • Recunoasterea si urmarirea subiectului
  • Blocarea focalizarii
  • Rack focus (mutarea focalizarii de la un subiect la altul in mod organic)
  • Supradimensionare a imaginii si stabilizare in camera
  • Bokeh sintetic (neclaritate a obiectivului)
  • Mod de editare dupa fotografiere care va permite sa modificati punctele de focalizare chiar si dupa fotografiere

Cu alte cuvinte, A15 Bionic se ocupa de procesarea in timp real a tuturor informatiilor din scena, cu obiectivul principal de a segmenta obiectele si persoanele pentru a le izola selectiv de fundal. Merge atat de departe incat foloseste accelerometrul propriu al telefonului
pentru a prezice miscarile persoanei care inregistreaza.

Daca inregistram o persoana si ne apropiem usor de alta, aceasta din urma va fi focalizata datorita accelerometrului propriu al iPhone-ului.

Adica, daca inregistram o persoana si ne miscam usor pentru a ne concentra pe alta, va fi in centrul atentiei inainte de a termina de mutat.
Modul cinema anticipeaza scena in sine. De asemenea, analizeaza privirea persoanei
pentru a intelege daca vor intra sau nu in scena.

Pe scurt, un mod de cinema care face primii pasi
asa cum a facut-o modul portret si care va pune la dispozitie toate resursele iPhone-ului.

Via Techcrunch

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.