Ieri, Apple a profitat de WWDC 2021 pentru a dezvalui noile versiuni ale sistemului de operare. A lansat macOS Monterey, WatchOS 8, iPadOS 15 si iOS 15, noua versiune pentru iPhone
disponibile de pe iPhone 6S. iOS 15 poate parea o revizuire minora
Exista putine schimbari in ceea ce priveste interfata si functionalitatea.

Cu toate acestea, lucrurile marunte sunt cele care aduc schimbari mari, iar iOS 15 este plin de caracteristici noi. Am avut deja ocazia sa incercam noua versiune de iOS
Am avut deja ocazia sa incercam noua versiune de iOS, asa ca vom detalia toate schimbarile pe care le-am gasit in aceste prime impresii.

Mici modificari vizuale

in timpul prezentarii iOS 15, accentul a fost pus pe modificarile aduse aplicatiilor native, dar aceasta versiune merge mai departe. Din punct de vedere vizual, setarile au fost reproiectate
Apple nu a evidentiat schimbarile de design, cu noi margini laterale si un design mai compact.

Apple nu a evidentiat schimbarile de design, dar meniurile, bannerele, pictogramele si notificarile au fost reproiectate.

Interfata este acum putin mai minimalista, fara text impins la marginea panoului. Multe dintre pictogramele aplicatiilor, cum ar fi camera si setarile, au fost, de asemenea, reproiectate.
cum ar fi aparatul foto si setarile.

Notificarile iMessage prezinta acum poza persoanei care ne trimite mesaje.

Cealalta modificare majora a interfetei are legatura cu notificarile. Aici puteti vedea ca suntem in versiune beta si am gasit cateva erori, dar exista si cateva schimbari interesante.
dar exista cateva schimbari interesante. Bannerele aplicatiilor s-au schimbat
acum putin mai mici si cu pictograma aplicatiei careia ii apartin, care iese mai mult in evidenta.

in acelasi mod, notificarile pot fi acum grupate pentru a le rezuma in functie de ora din zi.
. Acestea sunt notificari “non-critice” care, potrivit iPhone, pot fi transmise in alt moment al zilei, cum ar fi dimineata sau seara. in mod similar, notificarile, la fel ca in Android, sunt acum setate in functie de prioritate, mesajele urgente fiind afisate primele, iar cele mai putin importante, mai jos sau imediat dupa.

Realitatea este ca in aceasta prima versiune beta, notificarile sunt un pic dezordonate
Notificarile sunt un pic cam dezordonate in aceasta prima versiune beta, cu o linie vizuala putin ciudata si cateva erori atunci cand vine vorba de gruparea lor. Nimic ciudat, avand in vedere ca este o prima versiune beta. Exista, de asemenea, unele functii care nu au fost inca traduse, cum ar fi notificarile grupate, care sunt inca in limba engleza.

O lista uriasa de mici caracteristici noi si performante excelente

Cu toate ca noutatile din punct de vedere al functionalitatii par sa fie putine, s-au dovedit a fi chiar coplesitoare.
. Schimbarile sunt mici, dar sunt multe. Noile notificari, reproiectarea, schimbarile din aplicatiile native, imbunatatirile in materie de confidentialitate, noile moduri de partajare a continutului, o camera care recunoaste acum textele etc.

Exista, de asemenea, cateva caracteristici noi foarte utile care au trecut neobservate. Printre acestea se numara, Siri functioneaza acum offline
ceea ce il face sa functioneze in sfarsit rapid (raspunsurile sunt acum aproape instantanee). O alta noutate importanta pe care Apple nu a mentionat-o este ca iPhone este acum capabil sa genereze propriile coduri de verificare
astfel incat sa nu trebuie sa ne bazam pe aplicatii terte.

Performanta in aceasta versiune beta, pe iPhone 12, nu este nici mai lenta, nici mai buna decat cea din iOS 14. Totul pare fluid si stabil, in ciuda faptului ca este o prima versiune pentru dezvoltatori.

Performanta acestei prime versiuni beta este destul de buna si am observat ca nu am observat nicio imbunatatire sau deteriorare in comparatie cu iOS 14.
. iOS 15 pare sa fie o versiune destul de stabila, cu un consum redus de energie si cu viteza caracteristica iOS (mai ales daca testam aceasta versiune in cele mai recente versiuni).

Pe scurt, iOS 15 este o acumulare de mici noutati care au trecut neobservate, dar care ajung sa imbunatateasca experienta utilizatorului prin mici detalii.

Pe Oligarh
Cand va fi lansat iOS 15 si ce modele de iPhone sunt suportate

Un rezumat al celor mai importante caracteristici noi

in timpul testului nostru cu iOS 15 am intalnit cateva schimbari care imbunatatesc experienta. Poate cea mai izbitoare dintre acestea este Live Text, care permite camerei sa sa recunoasca textul in timp real din ceea ce fotografiaza, dupa cum puteti vedea in materialul video.
dupa cum puteti vedea in videoclip.

Va lasam cu un scurt rezumat al marilor noutati care vor aparea in iOS 15.
Aceasta colectie de mici caracteristici noi creeaza o mare schimbare la nivelul intregului sistem.

 • Facetime
  va permite acum sa creati linkuri de apelare (nu functioneaza inca), sa estompati fundalul si sa puneti un
  vedere grila in apelurile de grup. De asemenea, izoleaza sunetul de fond pentru a va face vocea mai audibila.
 • SharePlay
  SharePlay: o noua functie pentru partajarea continutului de pe telefon in timpul unui apel Facetime. Putem partaja muzica de pe Apple Music sau continut de pe Apple TV, sa le cantam in acelasi timp cu contactul nostru.
  .
 • Modul de concentrare
  va permite sa alegeti intre mai multe profiluri de utilizare si sa configurati notificarile pe care doriti sa le primiti in profilul respectiv. De asemenea, functioneaza cu geolocalizarea, astfel incat iPhone poate recomanda, de exemplu, sa dezactivam notificarile atunci cand stie ca am ajuns la sala de sport.
 • The camera
  recunoaste automat textul, fara a fi nevoie sa activati nimic. Galeria foto face si ea acest lucru.
 • Spotlight
  Acum puteti cauta fotografii din galeria noastra. Functioneaza cu cuvinte-cheie (locatii, nume de contact etc.).
 • Aplicatia Vremea
  este complet reproiectat. Noi parametri, cum ar fi calitatea aerului si un lifting.
 • The Harti
  va primi noile harti din Spania, cu informatii despre vreme, temperatura, altitudine, zonele din locurile pe care le vizitam si multe altele.
 • Sanatate
  este acum capabil sa ne masoare stabilitatea mersului si ne recomanda exercitii de imbunatatire in cazul in care nu ne descurcam bine.
 • Safari
  Safari: acum va permite sa glisati intre filele deschise printr-un singur gest. Grupurile de file sunt acum disponibile, iar bara de file este mai compacta.
 • Jurnal de activitate a aplicatiei
  Confidentialitate: Din sectiunea Confidentialitate, puteti accesa acum un rezumat al activitatii aplicatiilor din ultimele sapte zile. Vom sti de cate ori au fost accesate camera, reteaua, locatia si asa mai departe.
 • Note
  Acum este posibil sa creati categorii in cadrul aplicatiei si avem un mic redesign.
 • Siri
  este acum capabil sa anunte notificari pe AirPods.
 • Gasiti-mi
  Find My : va permite sa va gasiti iPhone-ul chiar si atunci cand acesta este oprit, folosind aceeasi tehnologie ca si AirTag.

iOS 15 vine in aceasta toamna pe toate iPhone-urile, incepand cu iPhone 6S. Versiunea pentru dezvoltatori este disponibil pentru descarcare acum
iar betas-urile publice vor sosi in urmatoarele cateva saptamani.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.